Логен ЕООД, доставчик на компютърно подпомагани одитни инструменти и технологии, беше придобита от британската софтуерна фирма Ideagen.

Придобиването ще превърне Логен в стратегическа позиция на Ideagen за Източна Европа, допълвайки глобалните бази на фирмата във Великобритания, Дубай и САЩ.

Базирана в София, Логен е дългогодишен официален дистрибутор и доставчик на продуктите и услугите на Ideagen Pentana в сферата на одита и управлението на одитните ресурси и риска.

Придобиването ще увеличи клиентската база на Ideagen от над 2,200 организации в световен мащаб, като Логен ЕООД обслужва клиенти сред които са Националната агенция по приходите в България, Хърватската Данъчна администрация и Националната банка на Чехия.

David Hornsby, Ideagen CEO, заяви: „С огромно удоволствие обявяваме закупуването на Логен ЕООД, която е силен, успешен и утвърден доставчик на нашия продукт Pentana.

Това придобиване увеличава нашето глобално присъствие, осигурявайки ни солидна оперативна база в Източна Европа и увеличавайки обхвата на продажбите ни в този регион.

Logen в момента има екип от 5 служители, които имат голям опит в одитните анализи, най-вече във финансовия и публичния сектор. Придобиването на компанията ще осигури достъп на клиентите на Ideagen до тази експертиза и ще ни създаде солидна оперативна база в Централна Европа, откъдето ще може да разширим обхвата на продажбите си и да развием бъдещ капацитет за разработка на софтуер“.

„Това потвърждава отново ангажимента ни за растеж, чрез стратегически придобивания и с нетърпение очакваме да интегрираме служителите на Логен и съществуващите клиенти в голямата група на Ideagen.“

Васил Колев, управител на Логен ЕООД, заяви: „Високо оценяваме дългогодишното партньорство с Ideagen, което ни даде възможност да реализираме много успешни проекти в България и региона.

Като част от Ideagen очакваме да засилим нашата пазарна позиция и да разширим дейността си, и сме уверени в успешното ни бъдеще като една компания.“

Логен ЕООД е второто придобиване на Ideagen през 2016 г., наред с облачните софтуерни специалисти от Covalent Software Ltd, закупени в сделка за £3.6 мил. по-рано през месец август.